Charge 3

De Fitbit Charge 3 is de opvolger van de popularie Fitbit Charge 2. Deze activiteiten tracker volgt je nauwkeurig. Hij registreert hoeveel jij beweegt op een dag en telt je stappen. Wanneer je een activiteit gaat doen zoals fietsen of hardlopen registreert hij gelijk wat je aan het doen bent. Tijdens je activiteit volgt hij je hartslag, waardoor hij nauwkeurig meet hoe je workout verloopt. De grootste verandering met zijn voorloper is het grotere scherm. Deze is maarliefst 40% groter en is een stuk beter.

Design van de fitness tracker

Het design van de Fitbit charge 3 is redelijk hetzelfde gebleven als de voorloper. Het scherm is een stuk groter geworden, maar is wel een stuk eleganter geworden. Waar bij de Charge 2 de activiteiten tracker gemaakt was van roestvrij staal, is deze gemaakt uit alluminium uit de vliegtuigen industrie. Alluminium is een stuk lichter, waardoor deze tracker 20% lichter is dan zijn voorganger. De Charge 2 was niet heel zwaar, maar deze voelt toch prettiger om de pols. 

Scherm van de Fitbit Charge 3

het scherm van deze fitness tracker is een Oled scherm met grijs tinten. Het schem heeft een betere resolutie dan zijn voorganger. De touchscreen is sterk verbeterd. Bij de Charge 2 moest je nog op bepaalde plekken wat harder drukken, is dit met de fitbit charge 3 afgelopen. Niet allen drukken, maar ook swipen kan met deze tracker. Hierdoor is de bediening een stuk prettiger geworden.

Waterdichte fitness tracker

Nog een grote verandering is dat de Fitbit Charge 3 volledig waterdicht is. Zijn voorloper was spatwaterdicht, maar deze tracker kun je ook gebruiken tijdens het zwemmen. Ook tijdens het douchen hoeft de fitness tracker niet meer af. Hierdoor is het na het hardlopen makkelijker om de charge 3 weer even schoon te spoelen. Ook tijdens het zwemmen registreerd de tracker je workout. Hierdoor is hij nog completer dan zijn voorganger.

Notificaties

De Fitbit Charge 3 is geen smartwatch, maar toch geeft hij veel notificaties weer. Ook kun je door standaard teksten snel reageren op een bericht. Ook kun je telefoongesprekken nu oppakken of juist weigeren. Een functie die de vorige Charge niet had. De luxere versie van de Fitbit Charge 3 heeft ook Fitbit Pay. Hiermee kun je contactloos betalen op plekken die dit aanbieden. Helaas is dat in Nederland nog niet heel veel. 

Net als zijn voorganger heeft de Fitbit Charge 3 geen GPS module ingebouwd. Dus tijdens je workout heb je, om te registeren waar je bent, nog steeds je telefoon nodig. 

De Fitbit Charge 3 lijkt niet veel veranderd als de Fitbit Charge 2, maar zoals hiervoor geschreven zijn er toch een groot aantal veranderingen. Zoek de goedkoopste Fitbit Charge 3 hieronder.

 

 

type: 
Charge 3