Ionic

Fitbit IonicDe Fitbit Ionic is de eerste smartwatch van Fitbit. Deze smartwatch heeft alles in huis wat je nodig hebt. De smartwatch registreerd perfect je sport activiteit doormiddel van GPS  en de hartslagmeter. Maar met de smartwatch wordt ook je dagelijks leven makkelijker. Alle notificaties komen op de smartwatch, waardoor jij niet altijd je telefoon hoeft te pakken.

 

Design van de Fitbit Ionic

De smartrwatch heeft een groot vierkant scherm. Toch zit de fitbiti Ionic goed om de pols. De smartwatch is in verschillende kleuren te koop. Waar eerdere wearables van Fitbit niet altijd even sterk waren en nog wel is afvallen tijdens het sporten, is dit met de Fitbit Ionic niet het geval. Het design is erg sterk en het bandje zit erg goed vast.

Scherm van de smartwatchFitbit ionic leather

Het scherm van de Fitbit Ionic is een 1,42 inch rechthoekig LCD scherm. Het scherm is verstevigd met gebogen Gorilla 3 Glass. Dit glas is sterker en hierdoor is het moeilijker om hier krassen op te krijgen. De helderheid is 1000 nits. Dit is erg helder en hierdoor kun je ook in de zomerse zon het scherm goed lezen. Het scherm heeft een goede resolutie, waardoor alles goed te lezen is. Ook de kleuren zien er goed uit.

 

Fitbit ionic backFuncties van de Fitbit Ionic

De smartwatch heet tal van functies. Het besturigssysteem is Fitbit zijn eigen ontwikkelde besturingssysteem. Dit is gezamelijk met makers van Pebble, wat Fitbit heeft overgekocht, ontwikkeld. Momenteel zijn er honderden apps al voor ontwikkeld en dit worden er steeds meer. De smartwatch beschikt over een GPS tracker, hartslagmeter en gyroscoop sensor. Door middel van de verschillende sensoren trackt de smartwatch al je stappen. De smartwatch is waterdicht tot 50 meter. Hierdoor kun je met de smartwatch douchen en zwemmen. Ook kun je contactloos betalen via Fitbit pay functie. Helaas is deze functie nog niet overal in Nederland aanwezig. Ook tijdens het slapen kan de Fitbit Ionic je volgen, doormiddel van hun ontwikkelde slaappatroon applicatie. Hiermee weet je hoe goed jij slaapt.

 

Batterij van de smartwatch

Waarin deze smartwatch vooral baanbrekend is, is de batterij gebruik. Waar de meeste smartwatches al na een dag moeten worden opgeladen, kan de Fitbit Ionic tot 5 dagen gebruikt worden. Natuurlijk is dit afhankelijk van het gebruik. Wanneer de GPS altijd aan staat, zal de Fitibit na een halve dag uitvallen. Via de ambient sensor ziet de smartwatch zelf hoe fel het scherm moet staan. Hiermee bespaart hij ook zelf veel stroom.Fitbit ionic colors

type: 
Ionic