Versa 2

De Fitbit Versa 2 is de opvolger van de populaire  smartwacht Fitbit Versa. Deze smartwatch is de kleinere en iets minder uitgebreide versie van de Fitbit Ionic. De smartwatch trackt je hele dag, hij kijkt hoeveel je loopt, ziet wat je hartslag is en motiveert je om meer te bewegen. De smartwatch maakt je volgen van je bewegingen niet alleen makkelijker, maar ontvangt ook notificaties van je smartphone. Hierdoor kun je snel kijken of je iets belangrijks op je smartphone hebt en kun je beslissen of je wel of niet op je telefoon moet kijken. 

Design van de Smartwatch

Het design van de Fitbit Versa 2 is redelijk gelijk gebleven dan zijn voorganger. Anders dan de Ionic is de smartwatch iets kleiner en minder aanwezig. Hij heeft maar 1 knop om te navigeren en verder kun je de touchscreen van het scherm gebruiken. De Fitbit Versa 2 is verkrijgbaar in verschillende kleuren waar je verschillende banden om kunt doen. Hierdoor is het mogelijk om je smartwatch volledig te personaliseren. De smartwatch is erg slank en past mooi om de pols. Waar veel smartwatches lomp lijken op de pols is de Versa 2 een prima grote, waardoor deze ook op een kleine pols te dragen is. Wanneer je een oudere smartwatch draagt zal het gewicht ook prettig zijn. De Fitbit Versa 2 is namelijk een stuk lichter dan zijn voorganger en dat blijft toch prettig. Ook in vergelijking met zijn concurenten wint de smarwatch wat betreft het gewicht.

Scherm van de Fitbit Versa 2

Bij een smarwatch is het scherm erg belangrijk. Omdat een scherm op je pols klein is, moet het erg scherp en goed leesbaar zijn. De Fitbit Versa 2 heeft een 1,34 inch AMOLED scherm. De grote is hetzelfde als de vorige Fitbit Versa, maar hij is een stuk scherper geworden. De helderheid van de Fitbit Versa 2 is 1000 nits. Hierdoor is hij in de zon ook erg goed te lezen. Een verandering vergeleken met de eerste versa is dat het een AMOLED scherm is. Dit is een scherm type die zwarte pixels laat zien zonder stroom. Hierdoor kan een scherm altijd aan blijven staan, waardoor het stroomverbruik binnen de perken houdt. Verder is het scherm natuurlijk een kleurenscherm en is het zoals eerder al gezegd een touchscreen. 

Waterdichte smartwatch

De Fitit Versa 2 is volledig waterdicht tot 50 meter diep. Hierdoor kun je ook met de smartwatch gaan zwemmen. Fitbit registreert het ook wanneer je gaat zwemmen. Hierdoor kun je ook deze workout bijhouden. Ook voor andere watersporten is deze smartwacht ideaal. 

Notificaties

Fitbit staat vooral bekend om zijn sport functies. Dit is de basis van elke Fitbit, maar ook de notificaties zijn heel goed geïntregeerd in de Fitbit. Via verschillende apps die je kunt downloaden in de fitbit store krijg je alle notificaties die je wilt. Er zijn doordat er al eerder andere smarwatches zijn gemaakt bij Fitbit genoeg apps al te downloaden. Daarbij registeert de Versa 2 niet alleen je loop activiteiten, maar ook je slaap. Fitbit heeft veel onderzoek gedaan naar slaap patronen en hierdoor kun je zien hoe je slaap ritme in de nacht is. Hierdoor kun je ook bijvoorbeeld je slaap veranderen, waardoor je een betere nachtrust hebt.

Ook de wekker is een erg handige functie. De smartwatch probeert je eerst wakker te krijgen met een trilling. Hierdoor wordt jij alleen wakker door de wekker en kan je partner door blijven slapen. 

Batterij van de Fitbit Versa 2

De batterij duur van de Fitbit Versa 2 is bij normaal gebruiken 5 dagen. Bij intensief gebruik 4 dagen en bij weinig verbruik 6 dagen. Dit moet ook wel, want anders kun je je slaap niet registreren als je de smartwatch aan de lading legt. Vergeleken met andere smartwatches is dit erg lang.

De smartwatch registreert je stappen, hartslag en heeft een SPO2 meter. Ook ziet hij wanneer je hoogteverschil in je workout hebt en/of je een trap hebt gelopen. 

 

 

type: 
Versa 2