Het nieuwste product van Fitbit is de Fitbit Alta HR. De Alta was al een geweldig apparaat, maar nu heeft de fitness tracker bedrijf weer een nieuwe tracker. De Alta met hartritme meter.

Fitbit Alta HRArmband die je beweging en je hartslag meet.

Fitbit zegt over de Fitbit Alta HR; de dunste fitness tracker met een hartslagmeter. Waar de Dunne Fitbit Alta al er heel slank en stijlvol uit zag, is dat met deze tracker niet anders. Fitbit heeft door een nieuwe soort chip een 25 procent kleinere hartslagmeter kunnen maken. Hierdoor past de sensor in de kleine Alta.

Fitbit Alta HR smalHet scherm van de fitness tracker

De Fitbit Alta HR heeft een duidelijk Oled scherm. Hier kun je verschillende klokken worden ingesteld. Je kunt op elk moment je hartslag zien, door middel van de hartslag meter. Door middel van een tik op het scherm, klik je als het ware door de schermen heen. Hierdoor kun je alles snel zien

Koop de Fitbit Alta HR bij Bol.com voor maar €119,-

Fitbit Alta Sleep insightDe Fitbit Alta HR synchroniseren

Door de bluetooth connectie met je smartphone registreert de Fitbit app gelijk al je stappen activiteiten. Via de App kun je al je activiteiten makkelijk in zien en je data eruit halen. De Alta herkent zelf wat je aan het doen bent, door middel van de hartslagmeter geeft hij zelfs aan dat je nog verder kunt gaan.

Nog meer slaap gegevens

De Fitbit app geeft je nu nog meer gegevens over je slaap. Fitbit gebruikt data die ze vanaf 2012 al verzamelen. Dit zijn 2 tools in de Fitbit app: De sleep stages en de Sleep Insights. Met de Sleep Stages wordt je hartslag geanalyseerd. Hier kan de app zien wanneer de kwaliteit van het slapen goed is. Met de Sleep Insights geeft de app persoonlijke begeleiding. Samen met een aantal Slaap-experts is deze begeleiding tot stand gekomen na meer dan 2 jaar onderzoek. De Fitbit Alta HR ziet automatisch wanneer je slaapt. Ook ziet hij in welke soort slaap je bent, en daarmee veranderd hij de wekker ook, zodat je beter wakker wordt.

Fitbit Alta HR hartslag meterNotificaties op de fitness tracker

De Fitbit Alta HR geeft, wanneer je verbonden bent met je smartphone, je notificaties door. Als je gebeld wordt, zie je dat snel op de fitness tracker zijn scherm. Op het scherm verschijnen sms'jes zodat je kun kijken of je gelijk moet reageren. Ook geeft de tracker herinneringen voor je agenda punten. Zo kom je nooit meer te laat op je afspraak.

Batterijduur

Fitbit geeft aan dat de Fitbit Alta HR ongeveer 5 dagen mee kan. De normale Alta kon dat ook volgens Fitbit, maar wanneer we die testen konden we daar wel 7 dagen mee. Of dit met de Alta HR ook kan is maar de vraag. De Hartslag meter meet continu je hartslag. Dat is geweldige data, maar kost natuurlijk ook stroom.

Koop de Fitbit Alta HR

 

Koop de Fitbit Alta HR bij Bol.com voor maar €119,-

Koop de Fitbit Alta HR bij Cool Blue voor maar €119,- 

 

Specificaties Fitbit Alta HR

Sensoren

 • 3-axis accelerometer
 • Vibratie motor
 • Hartslagmeter

Scherm

 • OLED display

Pakket

 • Fitbit Alta tracker
 • Oplader kabel
 • Draadloze sync dongel
 • Alta klassieke polsband

  Geheugen

  • 7 dagen minuut tot minuut.
  • dag totalen 23 dagen (na eerste 7 dagen)

  Overig

  • Kan tegen Spatwater zoals zweet en regen
  • Batterijduur 5 dagen, afhankelijk van gebruik