Fitbit Aria BlackWaar Fitbit is vooral bezig, met het monitoren van je sport gegevens. Natuurlijk is het dan ook handig om je gewicht te kunnen meten en in de app te zetten. Dit kun je zelf doen, maar Fitbit heeft hier ook een weegschaal voor, de Fitbit Aria.

 

Gebruik van de Fitbit Aria

Fitbit aria WhiteHet gebruik van de slimme weegschaal is heel makkelijk. Net als gewone weegschalen ga je er op staan en hij meet je gewicht. Ook meet hij door middel van een elecktrisch schokje, wat je overigens niet voelt, je vetpercentage.

 

Fitbit Aria AppInstalleren van de weegschaal

Het installeren van de weegschaal is heel handig. Via de insturcties op de website van Fitbit kan iedereen het. Om het Setup menu te krijgen moet je hem een soort van reset geven, door middel van een batterij aan te doen. Vervolgens verbindt je je telefoon door middel van Wifi met de weegschaal. De Fitbit Aria wordt een soort van router. Vervolgens ga je verder op je smartphone en klik je je normale wifi aan, voert het wachtwoord in van de wifi. Vervolgens is de smartscale verbonden met je wifi.

Vervolgens ga je naar de Fitbit App en verbind je je met de weegschaal.

Meerder gebruikers

Het mooie is dat de weegschaal zelf ziet wie er op de weegschaal staat. Hij doet dit, door middel van gewicht, BMI en vetpercentage. Dit doet hij ook erg goed en maakt bijna nooit fouten.

 

Fitbit Aria smartphone

Vaak Wegen

Het mooie van de weegschaal is dat hij alles registreert in de App. Hierdoor kun je je hele gewichtsgeschiedenis bekijken. Ook is het leuk om te zien als je bijvoorbeeld voor en na het slapen weegt dat er verschillen zijn. Doordat hij zelf alles door stuurt naar je app hoef je zelf niks meer te doen.

fitbit aria manFitbit Aria

Is de Fitbit nu voor iedereen nodig? Nee dat is het niet. Als jij je 1 keer per maand weegt, heb jij geen slimme weegschaal nodig. Maar als jij wel gewicht gegevens zeer nauwkeurig wil bijhouden, is de Fitbit Aria geen overbodige luxe. Door de synchronisatie met je Fitness Tracker en het bij houden van je slaap heb je echt je hele fysieke gezondheid op je smartphone staan.

Batterij van de weegschaal

Er zitten 4 AA batterijen in de weegschaal, deze worden gelijk meegeleverd wanneer je de Aria koopt.  Weeg je je elke dag, dan moet je ongeveer je batterijen om de 3 maand vervangen.

Koop de Fitbit Aria

Koop de Fitbit Aria bij Bol.com voor maar €93,99

Koop de Fitbit Aria bij Cool Blue voor maar €99,99

Specificaties Fitbit Aria