De Fitbit Charge 2 is de fitnesstracker voor sportliefhebbers. De Charge 2 heeft een hartslag meter, ziet welke sport je doet en geeft ademhalingsoefeningen. Met de Charge 2 kun je meer uit je fitness training halen. Deze tracker is de opvolger van de Charge HR, de meest verkochte fitnesstracker van Fitbit.

Fitbit charge 2Het scherm

Wanneer je de Fitbit Charge 2 om doet, zie je buiten het bandje om alleen maar scherm. De fitnesstracker heeft een groot OLED scherm van 1,5 inch. Je kunt diverse schermen zien door op het scherm te tikken. Met de knop aan de zijkant kom je in de 6 hoofdmenus. Tijd, hartslag, sporten, ademoefeningen, stopwatch en de wekker. Wanneer je op sporten klikt kun je de sporten zien die je in je instellingen hebt gekozen. Je kunt je eigen scherm maken, met wat je wil zien. Dit doe je allemaal via instellingen.Fitbit charge 2 oplader

Fitbit Charge 2 synchroniseren

Met de Charge 2 wordt er verwacht dat de gebruiker een smartphone heeft. Wanneer je tijdens het hardlopen je telefoon mee neemt en de GPS functie aan zet, zie je hoe snel je loopt en waar je hebt gelopen. In de app kun je je route dan later zien. De fitnesstracker kun je ook prima synchroniseren via de computer of mac.

Charge 2 fitbit leren bandjeDesign

Het design is weinig veranderd van de Charge HR. Maar de grootste verandering is een stalen kast. Dit voelt een stuk luxer aan dan de plastic kast van de HR versie. De Fitbit Charge 2 heeft een gewone horloge sluiting. Deze houdt de tracker goed op zijn plaats. Er zijn al een aantal extra bandjes voor de Charge 2. Zo is er een leren variant en een steel variant. Hierdoor ziet de fitnesstracker er stijlvoller uit.

Registreer je slaap

Je slaap registreren is erg handig om bij te houden of je de laatste tijd goed slaapt. Doordat de Fitbit Charge 2 een aantal dagen zonder opladen kan, hoef je hem s’nachts niet af te doen. Hierdoor registreert de tracker je slaap automatisch. Hij onderscheidt drie kenmerken wanneer je gaat slapen: slaap, rusteloos en wakker. Wanneer jij wakker bent kun je vervolgens in de app je slaap gegevens bekijken van afgelopen dagen.

Fitbit charge 2 colors

Notificaties

De Fitbit Charge 2 is niet alleen maar een fitnesstracker. Ook krijg je meldingen van je smartphone als deze met elkaar zijn verbonden. Als je wordt gebeld begint de tracker te trillen en zie je de naam wie belt. Ook smsjes die je binnen krijgt kun je makkelijk lezen door het grote scherm. En als je het wil krijg je zelfs agenda notificaties binnen.

Batterijduur

De Charge 2 kan ongeveer 5 dagen mee op een volle batterij. Dit is bij normaal gebruik, wanneer je weinig tot niet met je smartphone verbindt lukt het om een volle week gebruik te kunnen maken. De oplaadkabel is zeer stevig. Je zet hem vast met een kunstof klem zodat deze er niet afschiet.  Opladen kost ongeveer 2 uur als hij helemaal leeg is.

De tracker kan tegen spatwater zoals regen en zweet. Douchen en zwemmen is niet mogelijk met de fitnesstracker.

 

Koop de Fitbit Charge 2

Koop de Fitbit Charge 2 bij Mediamarkt voor maar €98,34,-

Koop de Fitbit Charge 2 bij Bol.com voor maar €119,-

Koop de Fitbit Charge 2 bij Wehkamp voor maar €119,-

Koop de Fitbit Charge 2 bij Cool Blue voor maar €119,-

Koop de Fitbit Charge 2 bij BCC.nl voor maar €123,13-

Koop de Fitbit Charge 2 bij Paradigit voor maar €129,-

Koop de Fitbit Charge 2 bij Decathlon voor maar €129,99-

Koop de Fitbit Charge 2 bij Kinq voor maar €159,-

Koop de Fitbit Charge 2 bij Otto.nl voor maar €159,99

 

Charge 2 fitbit arm

 • Specificaties Fitbit Charge 2

  Sensoren

  • 3-axis accelerometer
  • Vibratie motor
  • Hoogtemeter
  • Hartslagmeter

   Overig

  • Kan tegen Spatwater zoals zweet en regen
  • Batterijduur 5 dagen, afhankelijk van gebruik

  Geheugen

  • 7 dagen minuut tot minuut.
  • dag totalen 23 dagen (na eerste 7 dagen)

  Pakket

  • Fitbit charge 2 tracker
  • Oplader kabel
  • Charge 2 klassieke polsband

   

  Scherm

  • OLED display 1,5 inch