Met de Fitbit Flex 2 registreer je je sport, slaap en dagelijkse activiteiten. De waterdichte fitnesstracker is erg klein en valt daarom niet erg op. Met de indicatie led lampjes kun je snel zien of je al bij je ingestelde doel bent. Zoals de naam al doet vermoeden is het de opvolger van de Fitbit Flex.

Fitbit flex 2Zeer klein design

De tracker is een stuk kleiner dan zijn voorganger, zo’n 30 procent. Daardoor ziet hij er erg strak uit en valt hij niet snel op. De tracker zelf is 3 cm lang 9mm breed en 7 mm dik. De standaard meegleverde zwarte polsband is dan ook een dunne band, wat als je snel kijkt lijkt op een festival bandje. Er zijn voor de Fitbit Flex 2 een aantal extra armbanden gemaakt waar je de tracker in kan doen. Hierdoor ziet het er luxer uit en kun je hem ook bijvoorbeeld bij nette gelegenheden om houden. De tracker hoeft niet per se in de armband, maar kan ook als ketting worden gedragen in een hanger. Ook zijn er siliconen clip houders voor de Flex 2 te vinden.

Het schermFitbit flex 2 clipholder

De Fitbit Flex 2 heeft geen scherm, maar 5 indicatoren led lampjes. Hiermee kun je je voortgang van je doel snel zien. Hierdoor moet je om specifieke gegevens, zoals hoeveel stappen je hebt gedaan, kijken op je smartphone.

Fitbit Flex 2 synchroniseren

Waar de meest Fitbit producten wel een scherm hebben om snel gegevens te zien is dit dus bij de Flex 2 niet het geval. Hierdoor is het handig om je tracker vaker te synchroniseren. Gelukkig kun je dat makkelijk doen met je smartphone via Bluetooth. De app geeft je automatische pushberichten om je voortgang te laten zien.

Fitbit flex 2

Fitbit flex 2 ketting

Slaaptracker

Ook kun je je slaap registreren met de Fitbit Flex 2. Hiervoor is de polsband wel het handigst om te gebruiken. De Flex 2 registreert al je bewegingen en hierdoor kun je de slaap gegevens zien in de Fitbit App. Ook kun je via de app instellen dat je wekker gaat. Hierdoor trilt de tracker, waardoor je geluidloos wakker wordt. Dit is erg handig, omdat je partner als die er nog niet uit hoeft, niet wakker wordt door het geluid.

Waterdicht

De fitnesstracker is helemaal waterdicht, waardoor je hem niet af hoeft te doen tijdens het zwemmen. De Fitbit Flex 2 registreert wanneer je gaat zwemmen hoeveel baantjes je zwemt en hoe snel je zwembt. Je moet wel in de app deze functie aanzetten. Deze staat standaard uit om batterijbesparingen en dat niet alle mensen zwemmen. Ook tijdens het douchen hoeft de tracker niet meer af. Hierdoor kun je de tracker omhouden en vergeet je hem niet meer om te doen. Wel wordt aangeraden om de armband droog te maken. Anders kan de huid gaan irriteren.

BatterijduurFitbit flex 2 armband

Je kunt ongeveer 5 dagen met de accu van de Fitbit Flex 2. Het opladen duurt ongeveer een uur en moet door middel van de speciale houder moet worden gezet. Deze kun je dan in een usb poort steken en zo opladen.

De tracker houdt per minuut al je activiteiten bij. Dit kan hij 7 dagen lang onthouden. Hier na wordt de data in dag totalen gezet. De tracker onthoudt 23 dag totalen, waardoor je in totaal 30 dagen gegevens hebt. Doordat je de Fitbit elke 5 dagen ongeveer moet opladen zal je alle gegevens wel houden.

 

Koop de Fitbit Flex 2

Koop de Fitbit Flex 2 bij Bol.com voor maar €79,-

Koop de Fitbit Flex 2 bij Cool Blue voor maar €79,-

Koop de Fitbit Flex 2 bij Wehkamp voor maar €79,-

Koop de Fitbit Flex 2 bij Paradigit voor maar €79,95

Koop de Fitbit Flex 2 bij Informatique.nl voor maar €83,10

 

Specificaties Fitbit Flex 2

Afmetingen

 • 31.7 mm
 • 6.8 mm
 • 8.9 mm

Sensoren

 • 3-axis accelerometer
 • Vibratie motor

Scherm

 • 5 led lampjes

Pakket

 • Fitbit Flex 2 tracker
 • Oplaad kabel
 • Klassiek armband

  Geheugen

  • 7 dagen minuut tot minuut.
  • dag totalen 23 dagen (na eerste 7 dagen)

  Overig

  • Waterdicht (je kunt er mee zwemmen)
  • Batterijduur ongeveer 5 dagen