Er zijn momenteel 3 trackers die voor de sportliefhebbers zijn. Dit zijn de Charge 2, de Blaze en de Surge. Naast de standaard stappentellers en de afstand meters kan elk van deze Fitbit trackers ook je hartslag meten.

 

fitbit charge 2De Fitbit Charge 2

De Charge 2 heeft een groot OLED scherm van 1,5 inch. Hierdoor kun je al je gegevens makkelijk zien. Hij registreert hoeveel stappen je doet, de afstand die je hebt gelopen en je hartslag. Daarbij kan hij ook zien of je een trap of een berg op loopt. als de Charge 2 verbonden is met je smartphone, kan hij notificaties doorgeven zoals sms'jes of oproepen.

Fitbit BlazeDe Blaze fitness tracker

De Blaze is bijna een smartwatch. De eerste fitness tracker van Fitbit met een kleurenscherm. Door de metalen behuizing voelt de Blaze stevig aan. In de fitness tracker zit een stappenteller en een hoogtemeter. Ook zit er een hartslagmeter in die de hele dag je hartslag meet. Hierdoor zie je niet alleen tijdens het sporten je hartslag, maar zie je je hartslag ook in ruststand. De Blaze heeft ook een wekkerfunctie, waarmee je door de vibratiemotor door de trilling wakker wordt. Hierdoor kan je partner lekker door slapen, zonder wakker te worden van geluid.

 

Fitbit SurgeDe Fitbit Surge met GPS

De Surge is de topper van de fitnesstrackers. De Surge heeft een groot scherm, waar alles makkelijk bij te houden is. Door de GPS module, hoef je je smartphone niet meer mee te nemen tijdens het sporten. De Surge registreert je ronde zelf. In de Fitbit App zie je het parcour die je hebt afgelegd. Daarbij heeft de Surge de standaard meters. Een stappenteller, hoogtemeter, hartslagmeter en een digitaal kompas. Je hoeft de Surge, afhankelijk van het gebruik, maar 1 keer per week op te laden. Hierdoor kun je de fitness tracker s'nachts omhouden om je slaap te registreren.